Home Kā rūpēties par pēdām ar diabētu


Kā rūpēties par pēdām ar diabētu


rūpes par kāju veselību pavisam noteikti ir jāiekļauj ikdienas diabēta Tāpat regulāras vizītes pie podologa būtu jāveic gadījumos, ja uz pēdām ir varžacis, .20.10.2015 Sāpes pēdās traucē ikdienas dzīvi ļoti daudziem cukura diabēta pacientiem. Kādreiz lielā pacientu auditorijā, plašā zālē esmu jautājusi: .



Diabēta apskats C2



Dažkārt, īpaši – ja pacientam ar 2. tipa cukura diabētu radušies strutojoši pēdu vai kaula bojājumi un pacients ārstējas ar tabletēm glikozes līmeņa pazemināšanai, varētu būt nepieciešams uz laiku pāriet uz ārstēšanos ar insulīna preparātiem. Par to jālemj endokrinologam.Kā pēdas deformējas ar kauliem. Lielā attāluma novirze no metatarsālās kaulu līnijas nedrīkst pārsniegt 10%. Problēmas un iekaisumi veidojas, ja novirzes leņķis pārsniedz parasto 10%. Šajā gadījumā izšķir četras slimības stadijas: Pirmais posms - ar pirkstu novirzi par 15-20 °. Tajā pašā laikā veidojas neliels konuss.

Related queries:
-> Vai es varu izmantot olīveļļu diabēta ārstēšanai?
Kā skaidro farmaceite, atbrīvošanās no sausiem papēžiem ir īpaši būtiska, jo, tiem sākot plaisāt, rievās var uzkrāties mikrobi un izraisīt nopietnas infekcijas. Pēdu apkope jānobeidz ar nagu apgriešanu, kam piemērotas ir nagu knaiblītes. Nagus nav ieteicams apgriezt pavisam īsus, kā arī atstāt tiem spicus stūrus.Diabēta centrā nesteidzīgā un mājīgā gaisotnē kompetenti konsultēsim par Mūsu speciālisti ir pieredzējuši profesionāļi, kuri rūpējas par pacientu un viņu .
-> Alkohols ar insultu un diabētu
14.11.2011 Pareizi apavi un ortopēdiskās zolītes ir ļoti nozīmīgas, rūpējoties par diabēta pacienta pēdām. Ortopēdiskajām zolītēm jāmazina spiediens.Līdz 70 procentiem amputāciju tiek veikts cilvēkiem ar diabētu, viņiem šis risks ir par 25 procentiem lielāks. Tāda ir Starptautiskās Diabēta federācijas informācija. Vairāk par podiatrijas kabineta sniegtajiem pakalpojumiem lasiet laikraksta «Bauskas Dzīve» 14. aprīļa numurā, lappusē «Veselība tikai viena».
-> Kā lietot ingveru zāles sēklu diabētiķus?
Ikdienas rūpes par pēdām. Autors: Gunta Freimane · aprīlis 20, 2014. mm. Gunta Freimane. Psiholoģijas maģistre, “Diabēts un Veselība” atbildīgā redaktore, .Kā pareizi rūpēties par pēdām ziemas laikā? Gada siltajā laikā, kad tiek nēsāti vaļējie apavi, pēdas tiek lutinātas ar pedikīru, skrubjiem, krēmiem u.tml., bet ziemā, kad pēdas ir paslēptas apavos, cilvēki nereti atstāj novārtā to regulāru aprūpi – tiesa, līdz brīdim, kad sākas problēmas.
-> Mandarīnu ri diabēts
5.2.2018 Diabēta slimniekiem jāpievērš liela uzmanība savām pēdām un to stāvoklim, zolītes ir ļoti nozīmīgas, rūpējoties par diabēta pacienta pēdām.Podologs pēdu kopšanai pacientiem ar diabētu izmanto sauso, aparātpedikīru un darīs to zinoši atbilstoši diabēta īpatnībām. Tas izmantos speciālus, diabēta pēdu kopšanas līdzekļus un ieteiks kā tieši jums rūpēties par pēdām.
-> Diabēta tārpi
Cilvēkiem ar diabētu ir jārūpējas arī pastiprinātāk par savu kāju veselību, jo diabēts var ietekmēt pēdu nervus un var radīt grūtības dziedināt. Noteikti šajā sezonā jāatceras ne tikai aizsargāt visu ķermeni pret saules apdegumiem, bet arī pēdas un pēdu pirkstus, uzsmērējot saules krēmu.Pareizi apavi un ortopēdiskās zolītes ir ļoti nozīmīgas, rūpējoties par diabēta pacienta pēdām. Ortopēdiskajām zolītēm jāmazina spiediens uz pēdas .




Kā rūpēties par pēdām ar diabētu:

Rating: 2 / 555

Overall: 63 Rates