Home Kā izārstēt diabētu bērniem


Kā izārstēt diabētu bērniem


Saslimstība ar diabētu pieaug visā pasaulē, arī Latvijā. Katru gadu Latvijā vairāk kā 7000 cilvēku nosaka diabēta diagnozi un vairāk kā 1000 cilvēku uzsāk ārstēties ar insulīna injekcijām. Saslimstības pieauguma cēloņi ir populācijas novecošanās, mazkustīgs dzīvesveids un neveselīgi uztura ieradumi.



Diabēta diēta



1. Kā diagnosticē diabētu? 2. Kāds ir normāls cukura līmenis asinīs? 3. Vai diabētu var diagnosticēt grūtniecības un zīdīšanas laikā? 4. Kas ir prediabēts? 5. Kāda atšķirība starp 1. un 2. tipa diabētu? 6. Vai diabētu var izārstēt? 7. Vai diabēts iedzimst? 8. Vai vīrietis, diabēta pacients, var radīt veselus bērnus?.

Related queries:
-> 2. tipa diabēta neauglība
Bērniem, kuriem ir dvesma, nav jālasa daudz pasaku, it īpaši, ja viņi kaut ko baidījās ar bērnu. Peldēšana, vingrināšana, pastaigas brīvā dabā veicina nervu sistēmas nostiprināšanos. Jaundzimušais ar logoneurozi nav vajadzīgs un pastāvīgi patronizēts, viņam izvirzītās prasības ir tādas pašas kā veseliem bērniem.
-> Tomāti cukura diabēta ziemai
Statistika ir barga. Cukura diabēts ir piektais izplatītākais nāves cēlonis. Pasaulē katru minūti no cukura diabēta mirst seši cilvēki. Cukura diabēts ir galvenais akluma un nieru mazspējas cēlonis, kā arī asinsvadu bojājumu cēlonis. Saslimstība ar diabētu strauji pieaug visā pasaulē, arī Latvijā.
-> Ņemot vērā diabēta invaliditāti
Tabletes ir paredzētas kā palīgterapija, kas papildina zemu ogļhidrātu diētu. Deva tiek izvēlēta atsevišķi, tāpat kā dienā var uzņemt 300 mg zāļu, sadalot šo devu 3 dalītās devās. Miglitol - tiek lietots pacientiem ar vidēji lielu 2. tipa cukura diabētu, ja diēta un fiziskā aktivitāte nedarbojas. Tabletes jālieto.
-> Melnais ķimenes ar 2. tipa diabētu
Kā likums, slimība bērniem, kā rezultātā audzēja veidošanās notiek sakarā ar alerģisku reakciju uz jebkuru pārtikas vai medikamentu, tāpēc reaktīvā pankreatīts ar bērnu organismā notiek daudz vieglāk, nekā pieaugušajiem. Slimības simptomi var nebūt tik acīmredzami.
-> Vārīti kartupeļi cukura diabēta dienas devai
Tā, piemēram, risks saslimt ar 1.tipa cukura diabētu ir lielāks (2-4%), ja diabēts ir bijis kādam no vecākiem. Savukārt celiakijas pacientiem risks saslimt ar 1.tipa cukura diabētu ir pat 8-10 reizes lielāks. Risku saslimt ar diabētu ietekmē arī vīrusi, piemēram, koksaki B, enterovīruss vai iedzimtu masaliņu sindroms.




Kā izārstēt diabētu bērniem:

Rating: 394 / 930

Overall: 776 Rates