Home Kā pagatavot brūkleņu un melleņu lapas ar diabētu


Kā pagatavot brūkleņu un melleņu lapas ar diabētu


Mellene, tās lapas un ogas ir iecienīts līdzeklis tautas medicīnā. Mellenāju lapu tēju lieto pret audu iekaisumiem kuņģī, zarnās, plaušās, kaklā, rīklē u.c. Ieteicams dzert melleņu tēju, ēst svaigas ogas un ar atšķaidītu melleņu sulu skalot muti, rīkli un kaklu. Dažādu ādas izsitumu ārstēšanai lieto melleņu sulu un ēdienus. Ārīgi uz slimajām vietām.No piedevu daudzuma būs atkarīga ievārījuma garša, ja piedevu būs mazāk, ievārījums būs ar izteiktāku un stiprāku brūkleņu garšu. No garšvielām, ko pievienosiet pēc izvēles, būs atkarīga brūkleņu ievārījuma garša. Var pievienot Kanēļa standziņu, apelsīna miziņu, krustnagliņas, piparmētras vai vaniļas pāksti.Ēriku dzimtas pazīstamākās augu ģintis un sugas ir dzērvenes, mellenes, zilenes, acālijas, rododendri, Tiek ievāktas nogatavojušās ogas, kuras ēd svaigas vai gatavo ievārījumus. Tautas medicīnā brūklenes lapas lieto diabēta ārstēšanai.



Ja pazeminās cukura līmenis asinīs



Cukura diabēts nozīmē, ka cilvēka asinīs ir paaugstināts cukura līmeņa daudzums. Lai pagatavotu ārstniecisko līdzekli, ņemiet 500 g notīrītu sakņu un 6 citronus, samaliet Ārstēties var gan ar melleņu ogām, gan ar kaltētām melleņu lapām.Šī vietne izmanto sīkdatnes (cookies angļu val.), lai analizētu mūsu datplūsmu, uzlabotu satura kvalitāti, pielāgotu saturu lietotāju vajadzībām un optimizētu tās darbību.Tautas medicīnā brūklenes lapas lieto diabēta ārstēšanai. mellenes IT IMG 2385 Melleņu lapas vāc pavasarī, bet ogas – kad tās nogatavojušās. Mellenes .

You may look:
-> Kā ārstēt cistītu ar cukura diabētu?
Kad savākt melleņu lapas, lai ārstētu 2. Tipa cukura diabētu, kā raudzēt dzinumus, ogas? Derīgās mellenes novārījumu īpašības.Brūkleņu ievārījums ar vaniļu un krustnagliņām. Brūkleņu ievārījums ar vaniļu un krustnagliņām. Today Date O, 4. jūnijs Name day Elfrīda, Sintija, Sindija Weather Now. 25° Services Navigation Horoskopi Valūta TV programma Laika ziņas Quick About Us Navigation.19.8.2013 Gan svaigā veidā, gan ievārījumos pagatavotas ogas būs ne tikai gardas, bet arī Tautas medicīnā melleņu lapas iesaka izmantot diabēta .
-> Diabēta bērnu gadījuma vēsture
7.9.2015 Matu skalošana ar brūkleņu ogu un lapu novārījumu palīdzēs būt pāris padomi, kā garšīgi pagatavot vērtīgo vitamīnu bumbu katra gaumei.Melleņu lapas un pieneņu saknes sasmalcina, aplej ar vārošu ūdeni un ļauj nostāvēties 30 minūtes, tad izkāst. Lietot pa 100 ml kopā ar rutku sulu 3 reizes dienā. Ārstēšanas kurss 1-2 nedēļas.Kamēr melleņu mafini cepas cepeškrāsnī, var ņemt nākamo mafinu recepti un mēģināt pagatavot šokolādes mafinus. Šo mafinu recepte nedaudz atšķiras, jo eļļas vietā tiek lietots sviests. Tāpat kā mīklas maisīšanā, arī eļļas vai sviesta lietosanai ir sava nozīme – ar sviestu gatavotie mafini sanāk kēksīgāki un sausāki, bet ar eļļu sulīgāki. Tam visam protams.
-> Plaisas plaisas. diabēta attēli
Gardais brūkleņu ievārījums ar plūmēm un āboliem. Gardais brūkleņu ievārījums ar plūmēm un āboliem. Today Date C, 6. jūnijs Name day Ingrīda, Ardis Weather Now. 24° Services Navigation Horoskopi Valūta TV programma Laika ziņas Quick About Us Navigation.Brūklenes ir bagātas ar vitamīniem, jo īpaši C vitamīnu, tādēļ šīs ogas bieži tiek izmantotas medicīnā un arī mūsu senči zināja šo ogu spēku un izmantoja tās tautas medicīnā. No brūkleņu mētrām var arī pagatavot veselīgu tēju. Brūklenes uzlabo gremošanu, palīdz dažādām vēdera nebūšanām, ārstē nieres un urīnpūsli.Maisījums cukura līmeņa pazemināšanai asinīs. 25 g melleņu lapas, 25 g pieneņu lapas, 25 g cigoriņu lapas, 25 g lielo nātru lapas, 25 g brūkleņu lapas. 1 ēdamk. maisījuma aplej ar 300 ml ūdens, vāra 5 min. Lieto pa ½ gl. 3-4 reizes dienā 20 min pirms ēšanas.
-> Vai diabētiķi var lietot ziedkāposti?
20.11.2012 Brīdinām, ka šīs lapas saturu nedrīksti aplūkot, ja Tev vēl nav 18 gadu! Latvijas ražotāji piedāvā ne tikai brūkleņu, melleņu, ābolu, cidoniju un rabarberu, bet arī Līdz ar to II tipa cukura diabēta slimniekiem, kā arī tiem, kam Ja vēlaties pagatavot ķirbju sukādes, jāizvēlas tāda šķirne, kas vārot neizšķīst.Lai pastiprinātu šī līdzekļa iedarbību, uzdzeriet tam īpašu uzlējumu no zemeņu, melleņu, brūkleņu lapām. To pagatavo: ņem visu minēto augu lapas, pievieno vēl kukurūzas drīksnu un pupiņu pākstis visu vienādās proporcijās, liek termosā, uzlej vārošu ūdeni, ļauj ievilkties pāris stundas.Melleņu vitamīnu un minerālvielu komplekss stiprina acu traukus un novērš retinola izraisītu asinsizplūdumu veidošanos tīklenē. Diētiskās šķiedras un pektīns Viņi tīru zarna izvadīt kaitīgās vielas – toksīnus, smagos metālus, brīvos radikāļus, kā arī palīdz zaudēt svaru, kas parasti cieš no cilvēkiem ar cukura diabētu.
-> Kāds minerālūdens dzer diabētu?
melleņu dzimtas mūžzaļi krūmi. Medicīnā lieto lapas un vasas (līdz 13 cm), ko ievāc ļoti agri pavasarī vai vēlu rudenī, žāvē Gatavo novārījumu, uzlējumu.Melleņu lapu tēja der pret acu iekaisumiem, to ieteicams dzert arī diabēta slimniekiem. Ārstniecībā lieto brūklenes lapas (mētras) un ogas. Lai pagatavotu ķiršu lapu tēju, tās nepieciešams jūlijā ievākt, sutināt krāsnī slēgtā traukā un pēc .Diabēta slimniekam, kurš pirms ēdienreizēm ievada insulīnu, ir ļoti svarīgi zināt, ko ēst Kaltētu brūkleņu lapu un ogu pulveris aptur asiņošanu, bet lapu un ogu tēja ārstē Ne velti kara laikā pilotu ēdienkartē tika iekļauts melleņu ievārījums. Piemēram, no kaltētām ābolu mizām un serdēm var pagatavot ļoti veselīgu tēju.




Kā pagatavot brūkleņu un melleņu lapas ar diabētu:

Rating: 327 / 959

Overall: 137 Rates