Start Page Kāpēc rodas 2. tipa diabēts?


Kāpēc rodas 2. tipa diabēts?


Savukārt ar 2. tipa diabētu visbiežāk saslimst cilvēki pēc 40 gadu vecuma, un no visiem diabēta pacientiem ar 2. tipa diabētu slimo 85-90%. Jāteic, ka 2. tipa diabēts visbiežāk ir neveselīga dzīves veida sekas kopā ar nelabvēlīgu iedzimtību, tādēļ to arī ārstēt, īpaši slimības sākumā, var ar veselīga uztura.Parasti 1. tipa slimība rodas jau bērnībā vai pusaudžā, un šāda veida slimība rodas 10-15% gadījumu. 2. tipa diabēts attīstās pakāpeniski un tiek uzskatīts par "veco ļaužu diabētu".Šāda veida bērni gandrīz nenotiek, un tas parasti ir raksturīgs cilvēkiem, kuri ir vecāki par 40 gadiem un cieš no liekā svara.Šis.



Vai sarkanie pipari var būt diabētiķi?



Kāpēc rodas 2. tipa cukura diabēts? I.Konrāde skaidro, ka atšķirībā no 1. tipa cukura diabēta, kas ir autoimūna slimība, kad cilvēka imunitāte vēršas pret aizkuņģa dziedzerī esošajām beta šūnām, kuras ražo insulīnu, 2. tipa diabēts lielā mērā rodas vai nerodas atkarībā no dzīvesveida.Kāpēc rodas 2. tipa cukura diabēts? I.Konrāde skaidro, ka atšķirībā no 1. tipa cukura diabēta, kas ir autoimūna slimība, kad cilvēka imunitāte vēršas pret aizkuņģa dziedzerī esošajām beta šūnām, kuras ražo insulīnu, 2. tipa diabēts lielā mērā rodas vai nerodas atkarībā no dzīvesveida.

Some more links:
-> Diabēta pēdas ārstēšana ar petroleju
Savukārt ar 2. tipa diabētu visbiežāk saslimst cilvēki pēc 40 gadu vecuma, un no visiem diabēta pacientiem ar 2. tipa diabētu slimo 85-90%. Jāteic, ka 2. tipa diabēts visbiežāk ir neveselīga dzīves veida sekas kopā ar nelabvēlīgu iedzimtību, tādēļ to arī ārstēt, īpaši slimības sākumā, var ar veselīga uztura.Kāpēc rodas 2. tipa cukura diabēts? Endokrinoloģe skaidro, ka atšķirībā no 1. tipa cukura diabēta, kas ir autoimūna slimība, kad cilvēka imunitāte vēršas pret aizkuņģa dziedzerī esošajām beta šūnām, kuras ražo insulīnu, 2. tipa diabēts lielā mērā rodas vai nerodas atkarībā no dzīvesveida.
-> Palielināta cukura līmeņa asinīs cēloņi
komplikācijas 2. tipa cukura diabēta vai neinsulinējamā cukura diabēta ir hroniska endokrīno slimība un ir raksturīga ar glikozes līmeņa paaugstināšanos asinīsasinīs( hiperglikēmija).Galvenais iemesls, vai šis stāvoklis ir traucējumi mijiedarbību ar hormona insulīna audu šūnām, ko ražo aizkuņģa dziedzeris.Kāpēc rodas 2. tipa cukura diabēts? Endokrinoloģe skaidro, ka atšķirībā no 1. tipa cukura diabēta, kas ir autoimūna slimība, kad cilvēka imunitāte vēršas pret aizkuņģa dziedzerī esošajām beta šūnām, kuras ražo insulīnu, 2. tipa diabēts lielā mērā rodas vai nerodas atkarībā no dzīvesveida.
-> Filmas veida līdzeklis pret diabētu
Kāpēc rodas 2. tipa cukura diabēts? I. Konrāde skaidro, ka atšķirībā no 1. tipa cukura diabēta, kas ir autoimūna slimība, kad cilvēka imunitāte vēršas pret aizkuņģa dziedzerī esošajām beta šūnām, kuras ražo insulīnu, 2. tipa diabēts lielā mērā rodas vai nerodas atkarībā no dzīvesveida.Kāpēc rodas 2. tipa cukura diabēts? I.Konrāde skaidro, ka atšķirībā no 1. tipa cukura diabēta, kas ir autoimūna slimība, kad cilvēka imunitāte vēršas pret aizkuņģa dziedzerī esošajām beta šūnām, kuras ražo insulīnu, 2. tipa diabēts lielā mērā rodas vai nerodas atkarībā no dzīvesveida.
-> Kāda veida maize ir labāka diabēta ārstēšanai?
1. tipa cukura diabēts nav izārstējams, lai kontrolētu glikozes koncentrāciju asinīs, slimniekiem ik dienu jāinjicē insulīns, turklāt ievadītā insulīna daudzums jāiemācās sabalansēt ar uzturu un fizisko aktivitāti. 2. tipa cukura diabēts ir biežāk (~90%) sastopamais diabēta tips, kas parasti attīstās pēc 40 gadu vecuma.Kāpēc rodas? Atšķirībā no 1. tipa cukura diabēta, kas ir autoimūna slimība, kad cilvēka imunitāte vēršas pret aizkuņģa dziedzerī esošajām bēta šūnām, kuras ražo insulīnu, 2. tipa diabēts lielā mērā rodas vai nerodas atkarībā no dzīvesveida.
-> Cukura līmenis asinīs var pieaugt līdz 36 vienībām.
Kāpēc rodas 2. tipa cukura diabēts? I. Konrāde skaidro, ka atšķirībā no 1. tipa cukura diabēta, kas ir autoimūna slimība, kad cilvēka imunitāte vēršas pret aizkuņģa dziedzerī esošajām beta šūnām, kuras ražo insulīnu, 2. tipa diabēts lielā mērā rodas vai nerodas atkarībā no dzīvesveida.1. tipa cukura diabēts nav izārstējams, lai kontrolētu glikozes koncentrāciju asinīs, slimniekiem ik dienu jāinjicē insulīns, turklāt ievadītā insulīna daudzums jāiemācās sabalansēt ar uzturu un fizisko aktivitāti. 2. tipa cukura diabēts ir biežāk (~90%) sastopamais diabēta tips, kas parasti attīstās pēc 40 gadu vecuma.




Kāpēc rodas 2. tipa diabēts?:

Rating: 681 / 421

Overall: 622 Rates