Start Page Diabēta saruna par pusaudžiem


Diabēta saruna par pusaudžiem


Issuu is a digital publishing platform that makes it simple to publish magazines, catalogs, newspapers, books, and more online. Easily share your publications and get them in front of Issuu’s.Pasaules Veselības organizācija (PVO) cukura diabētu nodēvējusi par globālo epidēmiju un prognozē, ka tuvākajos 10 gados mirstība diabēta dēļ pieaugs par 50%. [3] Savukārt PVO prognozes par depresijas problēmu sabiedrībā liecina, ka 2030. gadā depresija būs viens no diviem biežākajiem darba nespējas iemesliem.



Slavenība ar diabētu



Par to es rakstu savā grāmatā El Machismo Invisible (pieejama tikai spāņu valodā – aut.) Cilvēkiem ir stingra izpratne par to, ka vīriešiem jābūt vīrišķīgiem un sievietēm – sievišķīgām tikai vienā ļoti noteiktā veidā. Visa sabiedrība, visi spēles noteiktumi ir atkarīgi no šī dalījuma, no dzimumu lomām.Visvairāk šādu slimnieku ir Somijā, Zviedrijā un Norvēģijā, taču kopumā to skaits strauji (par 3% gadā) pieaug arī citās attīstītajās valstīs, bet saslimstība pirmsskolas vecuma mazuļu vidū palielinās par 5% gadā. Vairāk nekā pusei pacientu 15 gadu laikā attīstās kāda diabēta komplikācija. Diabēts ir dzīvesveids.

Some more links:
-> Jūs varat ēst mikroshēmas ar getable diabētu
apjomīga zināšanu krātuve par 1. tipa diabētu bērniem un jauniešiem. Šis fundamentālais Ieteicama arī saruna ar dietologu, kā arī sociālo darbinieku, kuri .Nav noslēpums, ka būt par pusaudzi nav viegli. Diabēta nasta uz pusaudža pleciem nebūt neatvieglo viņa dzīvi. Tas ir svarīgs laiks visai ģimenei - jūsu pusaudzis nevar vien sagaidīt, kad kļūs neatkarīgs, gatavojas studēt, ieiet pieaugušo pasaulē.
-> Mīklas mīklas cukura diabēta ārstēšanai
Tieši tā daudziem cukura diabēta pacientiem „veicas” ar ikgadējām vai kārtējām veselības pārbaudēm un laboratoriskiem izmeklējumiem. Šoreiz vairāk tieši par .Par īpaši izstrādāto cukura diabēta “pasi”, kas norāda par saslimšanu ar cukura diabētu un kam būtu jāatrodas pie cukura diabēta pacienta, informēti ir tikai 26% iedzīvotāju. “Cukura diabēta pacientam ar hipoglikēmiju vai hiperglikēmiju pirms samaņas zuduma parasti ir virkne simptomu, kas kalpo kā signāls rīcībai.
-> Želatīna ārstēšana diabēta ārstēšanai
Uzziniet vairāk par cukura diabētu. Ir daudz interneta resursu, kur varat uzzināt vairāk par cukura diabētu. Ja jums nepieciešama papildu informācija vai rodas .1.tipa cukura diabēts bērniem un jauniešiem Tieši apmācību var uzskatīt par vienu no galvenajiem diabēta ārstēšanas posmiem, jo pacientam un viņa .
-> Cukura līmeņa samazināšana asinīs
2.10.2018 Liekais ķermeņa svars bērniem un jauniešiem kļūst arvien izplatītāks, ASV tā izsludināta jau par epidēmiju un, pēc Slimību kontroles.Slimību profilakses un kontroles centra dati vēsta, ka 2001. gadā Latvijā ar cukura diabētu slimoja 29 492 cilvēki, toties 2017. gada laikā slimība konstatēta jau 91 571 iedzīvotājam. Katru gadu 14. novembrī, Pasaules diabēta dienā, pastiprināti tiek aktualizēti jautājumi par šo slimību un tās laicīgu diagnostiku.
-> Cukura diabēta alus nodod padomus, kas jāveic
Lai gan saslimšana ar diabētu Latvijā ir plaši izplatīta – Slimību profilakses un kontroles centra dati vēsta, ka 2017. gadā Latvijā bija 91 571 diabēta pacientu, sabiedrībā vēl aizvien valda dažādi aizspriedumi un mīti par šo saslimšanu un tās pacientiem. Tāpat liela daļa.Diabēta noliegums. Stāsta Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas diabēta aprūpes māsa Ilze Veilande: – Nesen man iznāca nopietna saruna ar kādu sešpadsmitgadīgu puisi, kurš nule kā bija izrakstīts no slimnīcas ar I tipa cukura diabētu. Tajā brīdī viņš insulīna injekcijas un paškontroli tā kā pieņēma, neprotestēja.




Diabēta saruna par pusaudžiem:

Rating: 193 / 291

Overall: 97 Rates