Homepage Diabēta vēsture


Diabēta vēsture


25.4.2015 Sestdien Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā notiks seminārs Pasākumu rīko Rīgas diabēta biedrība sadarbībā ar Latvijas diabēta .3.3.2017 Raugoties uz padarīto, „Gaiļezera” vēstures materiālos ar atzīmi „pirmo vienība un pirmā Baltijā Cukura diabēta slimnieku apmācības klase.



Droša diabēta diagnoze



Latvijas Diabēta federācija ir nevalstiska sabiedriska organizācija, kas apvieno Latvijas rajonu un pilsētu pastāvīgās diabēta biedrības. Tā dibināta 1997. gada 7. jūnijā. Federācijas augstākais lēmējorgāns ir kongress, ko sasauc reizi 4 gados. Kongress izvēl prezidentu, viceprezidentu un revizijas komisiju un apstiprina Padomi.Abi šie faktori var sekmēt 2. tipa diabēta attīstību arī tad, ja cilvēkam ģimenes vēsturē iepriekš nav bijušas saslimšanas ar diabētu. Pētījumi parāda, ka fiziskā .

Some more links:
-> Nieru mazspēja diabēta gadījumā
Nedaudz vēstures. 1893. gads Aizkuņģa dziedzerī atrod saliņas, kas izstrādā insulīnu, un nosauc tās anatoma Paula Langerhansa vārdā. 1900. līdz 1920. gads .Tāpat kā citiem diabēta veidiem, raksturīga pastiprināta urīna izdalīšanās (poliūrija) un palielināta šķidruma uzņemšana (polidipsija). Cukura diabēts atšķiras.
-> Diabēta rozīnes
Lai veicinātu sabiedrības zināšanas par to, kā palīdzēt cilvēkam ar cukura diabētu, kam palicis slikti pēkšņas cukura līmeņa paaugstināšanās vai .Kāpēc Pasaules Diabēta dienu atzīmē 14. novembrī? Insulīna atklāšanas vēsture. Kāpēc cukura diabēta pacientu skaits pasaulē un Latvijā turpina pieaugt? Diabēta e-skola, diabetslv.
-> Melnā jāņogu ārstēšana diabēta ārstēšanai
Pirmā tipa cukura diabēta simptomi ir slāpes, biežāka urinēšana, palielināta ēstgriba, Pirmā tipa cukura diabēta komplikācijas ir nieru mazspēja, redzes traucējumi, Profesors Ojārs Teteris un Areta Sabule - Ieskats tiesu medicīnas vēsturē .Kas ir Atlants.lv un kam paredzēti tajā iekļautie materiāli Kā noformēt atsauces uz Atlants.lv u.c. materiāliem Kas ir plaģiāts un kādos gadījumos ir pieļaujams citēt citu autoru darbus Pārlūkprogrammas tehniskās prasības Ierosinājumiem un novēlējumiem Kā atteikties no jaunumu saņemšanas Kā un kur var tikties ar interneta bibliotēkas vadību.
-> Izvēlne cukura diabēta slimniekiem, ja cukurs 17
Latvijas Bērnu un Jauniešu diabēta biedrība (LBJDB) ir nevalstiska sabiedriskā labuma organizācija, kuras mērķis ir sabiedriskā labuma darbība ar diabētu slimo bērnu un jauniešu integrēšanai sabiedrībā, to izglītošanai veselīga dzīvesveida un diabēta profilakses jautājumos, kā arī palīdzības sniegšana sociāli mazaizsargātajām diabēta bērnu un jauniešu ģimenēm.Asociācijas vēsture un ceļš uz mūsdienīgu diabēta pacientu aprūpi Latvijā ir arī daudzu cukura diabēta pacientu personiskā vēsture, jo bieži Latvijas cukura diabēta pacientiem tieši asociācijas pasākumos noskaidrotais, saņemtais atbalsts, gūtās zināšanas par diabētu, asociācijā darītais, tur satiktie draugi, pacienti.
-> Krievijas cukura diabēta ražotājs
20.4.2014 Daudzi projekti, pasākumi, informatīvie un diabēta apmācības materiāli un uzskates līdzekļi īstenoti pirmo reizi Latvijas vēsturē, kurus .Cilvēkiem, kas cieš no cukura diabēta, nekad nevajadzētu justies liekiem, runājot par labu laika pavadīšanu. Viena lieta, kas vienmēr iet roku rokā ar sabiedriskiem pasākumiem un svētkiem, ir alkohols.




Diabēta vēsture:

Rating: 595 / 540

Overall: 741 Rates