Start Page Banāns palielina cukura līmeni asinīs


Banāns palielina cukura līmeni asinīs


Ir izplatīts uzskats, ka cukurs ir ogļhidrāts, kas uzsūcas ļoti ātri, jeb ka tā glikēmiskais indekss ir liels. Tomēr cukura glikēmiskais indekss ir vidējs, proti, tas neuzsūcas ļoti ātri. Daudz ātrāk cukura līmeni asinīs paaugstina kartupeļi un baltā kviešu maize.



Augļa tūskas forma grūtniecēm ar diabētu



Zinot savu cukura līmeni asinīs, jūs varat pieņemt lēmumu par to, kā rīkoties – apēst kādu ogļhidrātu saturošu produktu, ja cukura līmenis ir tuvu zemam, vai veikt insulīna.

Some more links:
-> Augi ar Cat diabētu
Interesanti, ka banāni satur tādu tonizējošu vielu kā efedrīns. Efedrīns stimulē centrālo nervu sistēmu, nedaudz palielina asinsspiedienu un cukura līmeni asinīs, palīdz attīrīt bronhus un plaušas no gļotām. Dienā apēdot vienu vai divus banānus, uzlabojas garastāvoklis un darbaspējas, mazinās nogurums, attīrās organisms.
-> 2. tipa diabēta urīna tests
Glikēmiskais indekss vai vienkārši GI norāda vairāka ogļhidrātu pārtikā, kas palielina cukura līmeni asinīs, un tas var mainīties no 0 līdz 100. Augstas-GI sastāvdaļas tiek apstrādātas daudz ātrāk, nekā zemu GI pārtika, tāpēc tās patēriņš samazinās insulīna līmeni.
-> Ko darīt, ja diabēts samazina redzamību
Pārāk liels cukura patēriņš paaugstina asinsspiedienu, palielina risku saslimt ar sirds išēmiskajām slimībām un traucē olbaltumvielu uzsūkšanos organismā. Tāpat paaugstina holesterīna līmeni asinīs un veicina lieko svaru, tādējādi palielina sirds slodzi. Samazini cukura patēriņu vai aizvieto.
-> Vals tabletes diabēta ārstēšanai
Tie palielina risku saslimt ar sirds – asinsvadu slimībām. Mononepiesātināto taukskābju tauki atrodami augu eļļās (olīveļļā, rapšu eļļā), kā arī dzīvnieku taukos (trekna cūkgaļa, liellopu gaļa, jēra gaļa, piens, sviests), tie samazina holesterīna līmeni asinīs.
-> Rīcība diabēta kefīra un griķu gadījumā
Etiķis var palīdzēt regulēt cukura līmeni asinīs un pat paātrināt svara zudumu. Pietiks ar vienu ēdamkaroti dienā, ko pievienosiet salātiem. Marinēti dārzeņi. Marinētas dilles vai pāris marinētu piparu ar mazu kaloriju skaitu var apmierināt jūsu kāri pēc tāda veida ēdieniem un neapdraudēt jūsu veselīgo ēdienkarti.




Banāns palielina cukura līmeni asinīs:

Rating: 599 / 741

Overall: 739 Rates