Homepage Normāls cukura līmenis asinīs cukura diabēta laikā


Normāls cukura līmenis asinīs cukura diabēta laikā


“Cukura diabēta pacientam pat nav tik svarīgi, ka diennakts laikā cukura līmenis brīžiem ir paaugstināts, cik nesalīdzināmi svarīgāk ir nepieļaut, lai cukura līmenis asinīs nav zemāks par noteikto normu,” saka endokrinologs profesors Alvils Helds. Viņš uzsver, ka ikvienu cilvēku, kuram atklāts cukura diabēts, vajadzētu uzreiz ārstēt ar jaunākajiem medikamentiem.“Cukura diabēta pacientam pat nav tik svarīgi, ka diennakts laikā cukura līmenis brīžiem ir paaugstināts, cik nesalīdzināmi svarīgāk ir nepieļaut, lai cukura līmenis asinīs nav zemāks par noteikto normu,” saka Endokrinologs profesors Alvils Helds. Viņš uzsver, ka ikvienu cilvēku, kuram atklāts.Insulīna rezistence rada traucētu organisma insulīna izmantošanas procesu, kas savukārt rada grūtības organismam kontrolēt glikozes līmeni asinīs, tādējādi tās līmenis paaugstinās. Tas var radīt pirmsdiabēta stāvokli vai pat pašu diabētu, pasliktinot glikozes līmeni asinīs cilvēkiem ar jau esošu cukura diabētu.Attēlā parādīta gestācijas cukura diabēta (GCD) skrīninga shēma. Turpinājumā aplūkosim situāciju no vairākiem atšķirīgiem redzes punktiem. 1. vai 2. tipa cukura diabēts konstatēts pirms grūtniecības Glikozes mērķis pirms grūtniecības. Tukšā dūšā un pirms maltītes glikozes līmenis asinīs 4,4-6,11 mmol/l.Cukura diabēta slimniekiem ir pilnveidotas šo recepti un darīja slavēt tinktūra sīpolu. Lai sagatavotu to, jums ir nepieciešams samazināt nelielu sīpolu mazos gabaliņos, ielieciet rezultātā mīkstums glāzē un ielej atdzesētu vārītu ūdeni. Ievilkties līdzekļus uz trim stundām. Dzert trešo kausu laikā, trīs reizes dienā.Cik bieži būtu jānosaka glikozes līmenis asinīs? Ārstējoties no cukura diabēta ar vienu insulīna injekciju dienā, glikozes līmeni asinīs katru dienu (vai vismaz divas dienas nedēļā) vajadzētu noteikt: • pirms brokastīm, • pirms pusdienām vai pirms vakariņām, • kādā citā laikā pēc izvēles*.Savukārt jebkurā citā diennakts laikā, arī pēc sātīgas maltītes, tas nedrīkst pārsniegt 7,8 mmol/l. Ja tukšā dūšā cukura līmenis ir virs 11,1 mmol/l, tas liecina jau par cukura diabētu. Ja atkārtotās analīzēs tukšā dūšā glikozes līmenis pārsniedz 7 mmol/l, arī tad var runāt par cukura diabētu.Piedāvāju piedalīties aptaujā tām māmiņām, kurām ir konstatēts šis diabēts vai grūtniecības laikā bij. Būs jāaizpilda anketas un ja vēlaties tad būs jāpieraksta sava uztura dienasgrāmata nedēļas garumā, lai novērtētu ēšanas paradumus šajā laikā un kā mainās cukura līmenis asinīs.Prediabēts ir stāvoklis, kad cukura līmenis asinīs ir augstāks par normu, bet vēl nav tik augsts, lai tiktu apstiprināts cukura diabēts. Diemžēl visbiežāk par gestācijas diabētu nekas neliecina un pašsajūta ir laba, tāpēc par grūtnieču cukura diabēta esamību vai neesamību ir jāpārliecinās, veicot glikozes tolerances.



Samazināt cukura līmeni asinīs



Augsts cukura līmenis asinīs - cēloņi Par augstu cukura līmeni asinīs Advent ir zīme prediabetes vai diabētu. Diabēts ir divu veidu. I tipa insulīna atkarīgo cukura diabēta ārstēšanai, ko sauc, jo tā pamatā ir insulīna sekrēcijas trūkuma no beta šūnas aizkuņģa dziedzerī. Tā sākas agrā vecumā.Cukura diabēta slimniekiem vajadzētu veikt vairākas reizes dienā. Tām būtu arī jāspēj novērtēt rezultātus un pieņemt lēmumu par steidzamiem pasākumiem, lai novērstu komplikācijas diabēta, ja analīzē uzrādīja strauju pieaugumu vai samazinājumu cukura līmeni asinīs Nolaišana cukura līmenis asinīs - ne tik labi, kā tas šķiet.Vai jums ir cukura līmeņa svārstības asinīs? Diabēta kontrole ar insulīnu nav vienkārša. Jūs cenšaties lietot veselīgu uzturu, veicat fiziskus vingrinājumus un lietojat nozīmētās zāles, bet cukura līmenis asinīs tik un tā svārstās. Tas patiešām var sagādāt grūtības.Rit 2.grūtniecības 30-atās nedēļas un ir parādījies paaugstināts cukura līmenis - gestācijas diabēts. Pirmajā grūtniecībā nekā tāda nebija. Nu mani dzenā pa visādiem endokrinologiem un 6-reizes dienā pirms un pēc katras ēdienreizes jātaisa analīzes. Vai citām arī tik smagā veidā dakteri ir ķērušies klāt gestācijas diabēta laikā.Normāls glikozes līmenis asinīs ir no 3,5 līdz 5,5 mmol/l. Tās daudzums asinīs ir atkarīgs no ogļhidrātu patēriņa. Cukura diabēta gadījumā aizkuņģa dziedzera ß šūnas neražo insulīnu pietiekošā daudzumā (insulīna deficīts) vai organisms nespēj insulīnu efektīvi izmantot (insulīna rezistence).Cilvēkam bez cukura diabēta glikozes līmenis asinīs dienas laikā var svārstīties 3.8 – 7.8 mmol/l robežās. Tukšā dūšā (vismaz 8 stundas kopš iepriekšējas maltītes) glikozes līmenis asinīs varētu būt 3.8 – 5.5 mmol/l intervalā, gadījuma glikozes līmenis, t.i., ņemts jebkurā dienas laikā, t.i. – līdz 7.8 mmol/l.Šajā procesā no pirksta tiks paņemts viens asins piliens un ar glikometra palīdzību tiks noteikta cukura koncentrācija. Veselam cilvēkam tukšā dūšā cukura līmenis asinīs svārstās no 3,3 – 6 mmol/l. Cilvēkam, kuram ir diagnosticēts cukura diabēts (saņemot terapiju), normāls cukura līmenis ir no 6,1 – 6,9 mmol/l.3. Vai diabētu var diagnosticēt grūtniecības un zīdīšanas laikā? Ārsts, pamatojoties uz glikozes līmeņa asinīs analīzēm un cukura diabētam raksturīgiem nevar, bet to var labi ārstēt, normalizējot un uzturot normālu cukura līmeni asinīs.Tā kā taisnīgajam dzimumam ir noteiktas fizioloģiskās īpašības, cukura līmenis asinīs var atšķirties. Paaugstināta glikozes ne vienmēr ir patoloģija. Tātad, ja glikozes līmenis asinīs sievietēm tiek noteikts pēc vecuma, ir svarīgi, cik menstruācijā menstruācijas laikā nenosaka cukura daudzumu asinīs.

Some more links:
-> Diabēts dzimšanas laikā
Cukura cukura līmenis asinīs ir ļoti augsts, bez cukura līmeņa samazināšanas narkotikām, to ir ļoti grūti vadīt. Bet, lai gan cukura vērtības grūtniecības laikā ir starp normām un kritisko vērtību, varat cīnīties par sevi un savu bērnu ar produktiem, kas samazina cukura līmeni asinīs.Tā kā 2. tipa cukura diabēta gadījumā nav absolūta insulīna deficīta, insulīns organismā veidojas, tikai tas vai nu ir nepietiekošā daudzumā vai arī nespēj darboties, līdz ar to cukura līmenis asinīs pieaug palēnām un pacientiem ilgstoši var nebūt nopietnu veselības sūdzību.14.11.2013 Cukura diabēta slimnieku skaits Latvijā ir gandrīz tikpat liels, cik iedzīvotāju ir Liepājā. Latvijas diabēts? Pirmais solis - zināt, kāds ir normāls cukura līmenis asinīs. Neērtie saulstāvji: kā jēgpilni pavadīt šo laiku? 338 .Cilvēkam bez cukura diabēta glikozes līmenis asinīs dienas laikā var svārstīties 3.8 – 7.8 mmol/l robežās. Tukšā dūšā (vismaz 8 stundas kopš iepriekšējas maltītes) glikozes līmenis asinīs varētu būt 3.8 – 5.5 mmol/l intervalā, gadījuma glikozes līmenis, t.i., ņemts jebkurā dienas laikā, t.i. – līdz 7.8 mmol/l.Veselai, pieaugušai sievietei normāls glikozes līmenis asinīs tukšā dūšā ir vidēji no 3,3 līdz 5,5 mmol / l. Pēc jebkura patēriņa pārtikas kopsummas cukura asinīs pieaug ievērojami un pietiekami drīz aptuveni 1,5 – 2 mm, un vidējais 4,5-6,8 mmol / l, kas ir pilnīgi normāli fizioloģiskā rādītājs sieviešu.Pamatojoties uz to, ka grūtniecības laikā - Diabēts ir nopietna un bīstama slimība, jums ir nepieciešams, lai stick ar diētu ar paaugstinātu cukura līmeni asinīs grūtniecība: ikdienas nepieciešamība kaloriju jābūt starp 1800-1900 kaloriju, vairāk nekā 50% no tās vajadzībām sedz saņemšanu ogļhidrātu, apmēram.grūtniecībai, glikozes līmenis būtu tuvu normas robežām. Plānot grūtniecību nozīmē arī izvēlēties vecumu, kurā vēlas ieņemt bērnu. Cukura diabēta pacientēm vislabāk to darīt 10 gadu laikā no cukura diabēta diagnosticēšanas brīža, kamēr nav attīstījušās ar cukura diabētu saistītās komplikācijas.Normāls glikozes līmenis asinīs ir no 3,5 līdz 5,5 mmol/l. Tās daudzums asinīs ir atkarīgs no ogļhidrātu patēriņa. Cukura diabēta gadījumā aizkuņģa dziedzera ß šūnas neražo insulīnu Pacientam ilgāku laiku var nebūt nekādu sūdzību.20.10.2015 Una Gailiša: Cukura diabēta ārstēšana ir individualizēta – atkarībā no mmol/l, jo fiziskās slodzes laikā glikozes līmenis asinīs strauji pazemināsies. pēc ēdienreizēm sasniegt normālam līmenim tuvu glikozes līmeni asinīs.
-> Vai izsitumi var būt diabēta simptoms
Normāls cukura līmenis asinīs sievietēm. Cukura diabēta riska grupā ietilpst tie, Šādu pazīmju klātbūtnē ir iespējams un augsts cukura līmenis asinīs grūtniecības laikā. Šajā gadījumā ir ļoti svarīgi precīzi noteikt augsta cukura cēloņus. Ja grūtniecības laikā palielinās glikoze, ko tas nozīmē.Bet ir arī iespējams pārejošs paaugstināts cukura līmenis asinīs — kad bērns piedzimst, tas ir paaugstināts, bet vēlāk normalizējas. Lai pēc iespējas samazinātu risku, ka mazulim dzīves laikā var attīstīties cukura diabēts, grūtniecības laikā jāievēro veselīgs dzīvesveids, jāpievērš uzmanība pareizam uzturam.Pasaules Diabēta dienas pasākuma laikā 3,3% cilvēku pirmo reizi tika konstatēts paaugstināts glikozes līmenis asinīs, kas varētu liecināt par cukura diabētu. 61% no pasākuma apmeklētājiem, kuri noteica asinsspiedienu, tas bija paaugstināts, bet 57% no cilvēkiem ar paaugstinātu asinsspiedienu to vai nu neārstē.Ja cukura diabēta vēl nav, bet cukura sastāvs asinīs ir bijis paaugstināts kaut vienu reizi, kontroles analīzes būtu jāveic vismaz 2 reizes gadā. Jo ātrāk ārsts noteiks diagnozi, jo mazāks komplikāciju risks būs un ārstēšana būs efektīvāka.“Cukura diabēta pacientam pat nav tik svarīgi, ka diennakts laikā cukura līmenis brīžiem ir paaugstināts, cik nesalīdzināmi svarīgāk ir nepieļaut, lai cukura līmenis asinīs nav zemāks par noteikto normu,” saka Endokrinologs profesors Alvils Helds. Viņš uzsver, ka ikvienu cilvēku, kuram atklāts cukura diabēts, vajadzētu uzreiz ārstēt ar jaunākajiem medikamentiem.Cukura diabēta pacientiem jāzina, kas var notikt. Jebkurš cukura diabēta pacients tiek apmācīts, kas kurā situācijā jādara. Pirmais profilaktiskais pasākums ir ēšanas paradumu ievērošana - ir jāēd, kā ir mācīts, sevišķi, ja pacients lieto efektīvus preparātus, kas mazina cukura līmeni asinīs un insulīna preparātus.Jūs varat atcelt savu piekrišanu jebkurā laikā, mainot pārlūka iestatījumus un izdzēšot saglabātās sīkdatnes. Diabēts nav tikai paaugstināts cukura līmenis asinīs. Joprojām nav pilnīgi skaidrs, kas ir cukura diabēta izraisītājs, bet ir skaidrs, ka pēc šīs slimības atklāšanas tā faktiski kļūst par cilvēka."Cukura diabēta pacientam pat nav tik svarīgi, ka diennakts laikā cukura līmenis brīžiem ir paaugstināts, cik nesalīdzināmi svarīgāk ir nepieļaut, lai cukura līmenis asinīs nav zemāks par noteikto normu," saka Endokrinologs profesors Alvils Helds. Viņš uzsver, ka ikvienu cilvēku, kuram atklāts cukura diabēts, vajadzētu uzreiz ārstēt ar jaunākajiem medikamentiem.Sievietēm ar 1. un 2. tipa cukura diabētu grūtniecības laikā svarīgi saņemt insulīna terapiju, jo tukšā dūšā Hiperinsulīnisms ir normāla parādība grūtniecības laikā. Tukšā dūšā un pirms maltītes glikozes līmenis asinīs 4,4-6,11 mmol/l.
-> Badošanās ar 2. tipa cukura diabētu
Rezultātā asinīs palielinās glikozes līmenis un glikoze nonāk urīnā, tauki un olbaltumvielas tiek izmantotas, lai ķermenim piegādātu enerģiju. Insulīna atkarīgais cukura diabēts - progresējoša slimība, kas kļūst klīniski simptomātiska, kad apmēram 80% no aizkuņģa dziedzera beta šūnām ir destruētas.31.8.2018 Cukura līmeņa paaugstināšanās asinīs jeb hiperglikēmija sievietēm asinīs saistīta ar 1. vai 2. tipa cukura diabētu grūtniecības laikā, bet biežāk - ar un fiziskām aktivitātēm nevar panākt normālu cukura līmeni asinīs, .Ir ierosināts Termins "Glikozes", kas XIX gadsimta franču fiziologs Claude Bernard norādīt indeksu cukura līmeni asinīs. Glikozes līmeni var būt dažādi: normāls, zems vai augsts. Parasti, glikozes koncentrācija asinīs ir vienāds ar 3, 5-5, 5 mmol / l, ar svarīgu rādītāju stabilitāti, jo, pretējā gadījumā, smadzeņu.Cukura diabēta pacientiem ir ļoti būtiski ne tikai veikt paškontroli un izvērtēt glikozes līmeni asinīs tukšā dūšā, bet arī pēc ēdienreizēm, jo šie rādītāji būtiski ietekmē gan cukura diabēta kompensāciju, gan arī cukura diabēta vēlīno sarežģījumu (piemēram, acu, nieru, asinsvadu, nervu sistēmas izmaiņu) progresēšanu, tāpēc sarunā ar endokrinoloģi.Prediabēts ir stāvoklis, kad cukura līmenis asinīs ir augstāks par normu, bet vēl nav tik augsts, lai tiktu apstiprināts cukura diabēts. Diemžēl visbiežāk par gestācijas diabētu nekas neliecina un pašsajūta ir laba, tāpēc par grūtnieču cukura diabēta esamību vai neesamību ir jāpārliecinās, veicot glikozes tolerances.Tā kā glikozes līmenis normālās darbības laikā nemainās, nelielas izmaiņas var liecināt par slimību. Apsveriet, kas būtu cukurs asinīs – sieviešu vecuma norma .Cukura diabēta pacientu skaits Latvijā desmit gadu laikā ir dubultojies, jau sasniedzot gandrīz 90 tūkstošus pacientu. Turklāt daudzi cilvēki nemaz nenojauš, ka viņiem ir cukura diabēts, un līdz ar to laikus nevēršas pēc palīdzības pie speciālistiem. Normāls cukura līmenis asinīs veselam cilvēkam ir 3,6-6,0 mmol/l.Normāls cukura līmenis asinīs ir no 3,3 – 6 mmol/l, skaidro endokrinoloģe dr. Kristīne Ducena. Paaugstināts cukura līmenis norāda uz glikozes vielmaiņas traucējumiem. Tas bojā gan mazos, gan lielos asinsvadus, kas savukārt palielina akluma, sirds slimību, nervu bojājumu un nieru mazspējas risku.Cukura diabēta slimnieku skaits Latvijā ir gandrīz tikpat liels, cik iedzīvotāju ir Liepājā. Latvijas veselības aprūpes gada grāmatā apkopotā informācija par 2012. gadu liecina, ka cukura diabēta slimnieku skaits Latvijā sasniedzis 79 122 cilvēkus. Kā zināt, vai tev nav cukura diabēts? Pirmais solis - zināt, kāds ir normāls cukura līmenis asinīs.
-> Ja Jums ir aizdomas par diabētu nekā ārstēt
Cukura diabēta pacientu skaits Latvijā desmit gadu laikā ir dubultojies, jau sasniedzot gandrīz 90 tūkstošus pacientu. Turklāt daudzi cilvēki nemaz nenojauš, ka viņiem ir cukura diabēts, un līdz ar to laikus nevēršas pēc palīdzības pie speciālistiem. Tieši tāpēc īpaši svarīgi ir noskaidrot, kāds ir normāls cukura līmenis asinīs, uzver Paula Stradiņa Klīniskās.Pie 2. tipa diabēta insulīna daudzums var būt normāls vai pat paaugstināts, bet ir traucēta insulīna izmantošana šūnās. Slimo aptuveni 80% no visiem cukura diabēta slimniekiem. [3] Vēl ir arī gestācijas diabēts (GDM), kas sievietēm grūtniecības laikā izpaužas kā paaugstināts glikozes līmenis asinīs.13.5.2017 Cukurs asinīs ir pilnīgi visiem cilvēkiem – tas ir normāli. Augsts cukura līmenis asinīs, ja ir 2. tipa diabēts, parādās nemanāmi, Savukārt jebkurā citā diennakts laikā, arī pēc sātīgas maltītes, tas nedrīkst pārsniegt 7,8 mmol/l.Cukura diabēts ir slimība, kuru nevar izārstēt, taču to var labi ārstēt un normalizēt cukura daudzumu asinīs, izvairoties no diabēta sarežģījumiem, vienlaikus saglabājot lielisku pašsajūtu un labu dzīves kvalitāti, samazinot ķermeņa svaru, palielinot fizisko aktivitāti un ievērojot diētu.Bieži cukura diabēta pacienti stāsta, ka glikozes līmenis asinīs agrāk bijis ļoti augsts vai arī svārstīgs, pēc tam viņi ārstējušies slimnīcā, kur «noteica pareizo insulīna devu» un tāpēc «tagad cukura līmenis asinīs ir normāls».Cukura diabēts ir hroniska slimība, kas rodas, ja aizkuņģa dziedzeris neizstrādā pietiekoši daudz insulīna (1.tipa cukura diabēts - ap 10 % no diabēta pacientiem) vai organisms nespēj insulīnu efektīvi izmantot (2.tipa cukura diabēts - ap 90 % no diabēta pacientiem). 1.tipa cukura diabēta iemesls visbiežāk nav zināms. 2.tipa.Cik bieži būtu jānosaka glikozes līmenis asinīs? Ārstējoties no cukura diabēta ar vienu insulīna injekciju dienā, glikozes līmeni asinīs katru dienu (vai vismaz divas dienas nedēļā) vajadzētu noteikt: • pirms brokastīm, • pirms pusdienām vai pirms vakariņām, • kādā citā laikā pēc izvēles*.No tā var izvairīties, uzturot normālu cukura līmeni asinīs. Cukura diabēta pacientiem bieži ir pacienti ar lieko svaru notievē, viņi ilgu laiku var iztikt.Diabēta pacientiem ir paaugstināts cukura līmenis asinīs, kas var izraisīt smagas sekas – sirds un asinsvadu saslimšanas, infarktu, insultu un citas nopietnas veselības problēmas. 1.tipa diabētam raksturīgs insulīna deficīts, savukārt 2.tipa diabētam – traucēta insulīna izdalīšanās un darbība.
-> Repa diabēts
Kā kafija ietekmē cukura līmeni asinīs un cukura diabētu Kafija patiešām ir kļuvusi par neatņemamu mūsu kultūras un ikdienas rutīnas sastāvdaļu. Tā piemēram, Lielbritānijas iedzīvotāji izdzer aptuveni 70 miljonus tasīšu kafijas dienā, un ASV aptuveni 83% pieaugušo dzer kafiju.Normāls cukura līmenis asinīs pieaugušajiem analīze cukura līmeni asinīs - laboratorijas pētījumu norīkot jebkuru personu diagnostikas pārbaudi. Piešķirt šo analīzi ne tikai regulāra inspekcija ieradās klīnikā pacienta, bet arī uz eksaminācijas organizācijām jomā endokrinoloģijā, ķirurģija, vispārējā medicīnā.Cukura diabēta pacientu skaits Latvijā desmit gadu laikā ir dubultojies, jau sasniedzot gandrīz 90 tūkstošus pacientu. Turklāt daudzi cilvēki nemaz nenojauš, ka viņiem ir cukura diabēts, un līdz ar to laikus nevēršas pēc palīdzības pie speciālistiem.Cukura līmenis asinīs. Pārbaudi, ko izmanto, lai novērtētu, cik efektīvi tiek ārstēts cukura diabēts, sauc par glikozētā hemoglobīna testu (HbA1c). Šīs pārbaudes pamatā ir pēdējo 3 mēnešu vidējais cukura līmenis asinīs. Diabēta pacients kopā ar ārstu noteiks piemērotāko mērķa cukura līmeni.Normāls glikozes līmenis asinīs ir no 3,5 līdz 5,5 mmol/l. Tās daudzums asinīs ir atkarīgs no ogļhidrātu patēriņa. Cukura diabēta gadījumā aizkuņģa dziedzera ß šūnas neražo insulīnu pietiekošā daudzumā (insulīna deficīts) vai organisms nespēj insulīnu efektīvi izmantot (insulīna rezistence).Tā kā 2. tipa cukura diabēta gadījumā nav absolūta insulīna deficīta, insulīns organismā veidojas, tikai tas vai nu ir nepietiekošā daudzumā vai arī nespēj darboties, līdz ar to cukura līmenis asinīs pieaug palēnām un pacientiem ilgstoši var nebūt nopietnu veselības sūdzību.Cukura diabēta pacientiem jāzina, kas var notikt. Jebkurš cukura diabēta pacients tiek apmācīts, kas kurā situācijā jādara. Pirmais profilaktiskais pasākums ir ēšanas paradumu ievērošana – ir jāēd, kā ir mācīts, sevišķi, ja pacients lieto efektīvus preparātus, kas mazina cukura līmeni asinīs un insulīna preparātus.Grūtniecēm, kam ir grūtnieču cukura diabēta riska faktori, glikozes testus jāsāk veikt uzreiz pēc pirmā ārsta apmeklējuma. Grūtnieču cukura diabēta diagnoze. Ja pirmo izmeklējumu rezultāti atbilst normai, tad atkārtoti izmērīt cukura līmeni asinīs vai veikt glikozes testu vajag 24.-28.grūtniecības nedēļā.Veselai, pieaugušai sievietei normāls glikozes līmenis asinīs tukšā dūšā ir vidēji no 3,3 līdz 5,5 mmol / l. Pēc jebkura patēriņa pārtikas kopsummas cukura asinīs pieaug ievērojami un pietiekami drīz aptuveni 1,5 – 2 mm, un vidējais 4,5-6,8 mmol / l, kas ir pilnīgi normāli fizioloģiskā rādītājs sieviešu.




Normāls cukura līmenis asinīs cukura diabēta laikā:

Rating: 879 / 791

Overall: 667 Rates