Home Diabēta dienas veselība


Diabēta dienas veselība


Latvijas Diabēta asociācijas Valkas nodaļas tradicionālais Pasaules Diabēta dienas saiets notiks 18. oktobrī J. Cimzes Valkas mūzikas skolā. Valkas nodaļa atzīmēs savas pastāvēšanas 10 gadu jubileju. "Šoreiz par diabētam aktuāliem jautājumiem runās speciālisti no Rīgas. Paredzēts arī koncerts.Pasaules Diabēta dienas 2016 pasākumu Rīgas 2. Valsts ģimnāzijā apmeklēja 1530 cilvēku, kas liecina par šādu pasākumu nepieciešamību. Veselības pārbaužu un ārstu konsultāciju rezultāti liecina, ka cilvēki atliek vizīti pie ārsta un arī izmeklējumu veikšanu līdz pat brīdim, kamēr veselības stāvoklis ievērojami.Cilvēki, kuri regulāri cieš no urīnpūšļa iekaisuma jeb cistīta, patiesībā ir diezgan līdzīgā situācijā kā, piemēram, cukura diabēta pacienti, kuriem, apzinoties slimību, jākontrolē glikozes līmenis, vai astmas pacienti, kam jālieto inhalācijas, zinot, ka būs sastapšanās ar riska faktoru, kas var izprovocēt lēkmi.5.novembrī no plkst.10.00 līdz plkst.14.00 Rīgas Kongresu namā notiks Pasaules Diabēta dienai veltīts pasākums, kura laikā apmeklētāji varēs saņemt bezmaksas veselības pārbaudes, informāciju par cukura diabētu, kā arī tiks veikta aptauja par cukura diabēta pacientu tiesību stāvokli Latvijā.Latvijas Diabēta asociācija pasākuma apmeklētājiem piedāvā iespēju.Vēršot uzmanību uz diabēta problemātiku valstī un aicinot uz aktīvu rīcību, Pasaules Veselības dienas ietvaros, kas šogad norit ar devīzi “Veselība visiem” Latvijas Diabēta federācija nosūtīja Latvijas Republikas Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijai, Latvijas Valsts prezidenta kancelejai, Latvijas Republikas Ministru prezidentam.11.11.2017 Sogad Pasaules diabēta dienas tēma ir "Diabēts un sievietes - tiesības uz veselību". Pēc Latvijas .Pasaules diabēta dienas simbols - zils aplis. Simbola nozīme ir neapšaubāmi pozitīva. Daudzās kultūrās šāds aplis simbolizē dzīvi un veselību. Zilā ir debesu krāsa, debesis vieno visas nācijas. Zilais aplis simbolizē pretošanos diabēta pandēmijai, un tas apvieno visu diabēta sabiedrību.14.11.2017 14.novembri Pasaules Veselības organizācija (PVO) ir noteikusi kā Diabēta dienu, šogad izceļot tēmu .Piedāvājumi diabēta slimniekiem izstrādāti kopā ar farmaceitiem un endokrinologiem. Mūsu biedriem, kas nedzīvo Rīgā, ir iespējā aizpildīt anketu un saņemt VESELĪBA + karti, aptiekā, pēc jūsu izvēlēs, bet iepriekš par to paziņot mums, lai mēs varētu sarunāt konkrēto farmaceitu, pie kā jums griezties.



Pinnes diabēta slimniekiem



Pasaules Diabēta dienas apmeklētāju veselības pārbaužu rezultāti liecina par nepieciešamību uzlabot veselības aprūpes pieejamību un efektivitāti Pasaules Diabēta dienas 2016 pasākumu Rīgas 2. Valsts ģimnāzijā apmeklēja 1530 cilvēku, kas liecina par šādu pasākumu nepieciešamību.Īpašu piedāvājumu cukura diabēta pacientiem sagādājuši AS Sentor Farm Aptiekas farmaceiti sadarbībā ar AS Veselības centru apvienības (VCA poliklīnikas) ārstiem, kuri uzsākuši programmu Veselība + diabēta pacientiem, un arī par šo programmu vairāk varēs uzzināt Pasaules Diabēta dienas pasākuma laikā.Diabēts un veselība Latvijā Pasaules Diabēta dienas pasākumus sāka rīkot Latvijas Diabēta asociācija 1993. gadā .Aivars Liepiņš, Dienas mediji Jana Janēviča izvēlējās diabēta aprūpes māsas specialitāti, jo diabēts kā slimība viņai licies interesants. Medicīnai attīstoties, par ārstēšanās un terapijas iespējām parādās aizvien jauna informācija, kuru viņa ar interesi apgūst.12.12.2018 «Domājot par diētu, es ieteiktu vairāk domāt par veselīgu sabalansētu uzturu katru dienu, nevis par .Latvijas diabēta asociācijas oficiālais izdevums. Pasaules Diabēta diena Rīgā 2018. Iesakām. Jaunākie raksti; Populārākie raksti; Jaunākie komentāri; Birkas (#10) Rudens 2018. Jaunums – valsts apmaksāta apmācība par cukura diabētu. 2 Okt, 2018 (#10) Rudens.Aivars Liepiņš, Dienas mediji Jana Janēviča izvēlējās diabēta aprūpes māsas specialitāti, jo diabēts kā slimība viņai licies interesants. Medicīnai attīstoties, par ārstēšanās un terapijas iespējām parādās aizvien jauna informācija, kuru viņa ar interesi apgūst.Cukura diabēts ir hroniska vielmaiņas slimība, kuras saslimstības rādītāji gan pasaulē, gan Latvijā katru gadu turpina dramatiski pieaugt. Kā liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) dati, Latvijā uzskaitē esošo cukura diabēta pacientu skaits kopš 2011. gada pieaug aptuveni.Pasaules nieru dienas mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību nieru nozīmei cilvēka organismā, informēt par nieru slimību riska faktoriem, profilakses pasākumiem un to, kā sadzīvot ar nieru slimību, ja tāda jau ir. Pasaulē nieru slimības skar miljoniem cilvēku, tai skaitā bērnus.

You may look:
-> Pērciet Sanktpēterburgā turmalīna rokassprādzi diabētam
Hroniski diabēta sarežģījumi, no kā iestājas aklums, nieru nepietiekamība un gangrēna, var attīstīties jau 5 gadus pēc saslimšanas ar diabētu. Tomēr, ja jūsu glikozes līmenis asinīs ilgstoši būs tuvu normai, hroniskie diabēta sarežģījumi iestāsies daudz, daudz vēlāk un nebūs tik smagi.Sestdien, 31. maijā, plkst. 12.00 viesnīcā „Euro Citu Amrita„ Liepājā aicinām uz informatīvo dienu, kurā notiks diabēta rokasgrāmatas bērniem prezentācija. Pasākumā īpaši gaidīsim bērnus, jauniešus ar diabētu un viņu ģimenes locekļus. Bērniem būs iespēja saņemt diabēta rokasgrāmatu „Cucuriņa.Pasaules nieru dienas mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību nieru nozīmei cilvēka organismā, informēt par nieru slimību riska faktoriem, profilakses pasākumiem un to, kā sadzīvot ar nieru slimību, ja tāda jau ir. Pasaulē nieru slimības skar miljoniem cilvēku, tai skaitā bērnus.Redaktora sleja. Gunta Freimane. Avīzes un portāla Diabēts un Veselība atbildīgā redaktore, Latvijas Diabēta asociācijas valdes priekšsēdētāja, psiholoģijas maģistre. Labdien! Vai Jums ir cukura diabēts? Iespējams, cukura diabēts ir kādam no Jūsu tuviniekiem, paziņām, darba kolēģiem un tāpēc vēlaties par to uzzināt vairāk.Pilnīga 3 dienu detoksikācija, kas attīrīs tavu ķermeni no cukura, palīdzēs zaudēt savu un uzlabot veselību. 1.diena. Brokastis: trīs olas vai glāze ar auzu pārslām, kurām pievienotas sēklas, mandeles.Diabēta ārstēšanas iespējas un veselības atgūšana – tās ir jomas, kur paši pacienti ar diabētu un sabiedrība.Valdības deklarācija Nozares politika Normatīvie dokumenti Valsts galvoto aizdevumu projektu ieviešana E-veselība Eiropas Savienība Starptautiskā sadarbība Eiropas references tīklu paplašināšanās Centrālā medicīnas ētikas komiteja Nacionālā references Pasaules diabēta dienas pasākumu programma. Notikumu kalendārs.Pasaulē sestdien, 14.novembrī, atzīmē Diabēta dienu, kuras mērķis ir vairot izpratni par diabēta riska faktoriem un brīdinājuma simptomiem, kā arī izglītot iedzīvotājus par to, kā rīkoties šīs slimības atklāšanas gadījumā un kā ar to sadzīvot. Latvijā dažādos pasākumos Rīgā un reģionos varēs saņemt kuponus, lai bez maksas pārbaudītu cukura līmeni asinīs.Šogad, lai palielinātu sabiedrības izpratni par diabēta ietekmi ģimenē, par ģimenes pozitīvo lomu diabēta ārstēšanā, aprūpē un profilaksē, Pasaules Diabēta dienas tēma ir “Diabēts un ģimene” Ģimene ir pats svarīgākais cilvēka dzīvē un tieši ģimenē vispirms saņemam rūpes, mīlestību un atbalstu.
-> Akupresūra diabēta ārstēšanai katru dienu
Galvenais diabēta slimnieku nāves cēlonis ir insults. Tomēr arī cukura diabēta gadījumā var samazināt insulta risku – ir jāpanāk kompensēts cukura diabēts – kontrolēts glikozes līmenis asinīs, normalizēts asinsspiediens, kontrolēta lipidēmija un mikroalbuminūrija.Kas ir Pasaules Diabēta diena – 14. novembris Pasaules Diabēta dienas mērķis ir informēt un izglītot sabiedrību par .Sīkdatnes ir nozīmīgi elementi, kas nepieciešami pareizai vietnes funkcionēšanai. Lai uzlabotu jūsu pieredzi, mēs izmantojam sīkdatnes pieteikšanās informācijas saglabāšanai un drošas pieteikšanās nodrošināšanai, uzkrājam statistikas datus vietnes funkciju optimizēšanai un nodrošinām jūsu interesēm atbilstošu vietnes saturu.Šogad, lai palielinātu sabiedrības izpratni par diabēta ietekmi ģimenē, par ģimenes pozitīvo lomu diabēta ārstēšanā, aprūpē un profilaksē, Pasaules Diabēta dienas tēma ir “Diabēts un ģimene” Ģimene ir pats svarīgākais cilvēka dzīvē un tieši ģimenē vispirms saņemam rūpes, mīlestību un atbalstu.16.10.2018 Pasaules diabēta diena Rīgā 2018. Pasaules Diabēta dienas tēma – Ģimene un Diabēts. saņemt jaunāko žurnāla “Diabēts un Veselība” numuru latviešu un krievu valodās, .Īpašu piedāvājumu cukura diabēta pacientiem sagādājuši AS Sentor Farm Aptiekas farmaceiti sadarbībā ar AS Veselības centru apvienības (VCA poliklīnikas) ārstiem, kuri uzsākuši programmu Veselība + diabēta pacientiem, un arī par šo programmu vairāk varēs uzzināt Pasaules Diabēta dienas pasākuma laikā.UZŅĒMUMS Zemgales veselības centrs ir modernākā daudzprofilu medicīnas iestāde Zemgalē. Mūsu galvenā vizītkarte ir pieredzējuši ārsti un jaunākās tehnoloģijas, kas pacientam nodrošina kvalitatīvu un daudzpusīgu medicīnisko aprūpi. Mūsu prioritāte ir individuālas rūpes par katra pacienta veselību, ārstējot ne tikai slimības sekas, bet sniedzot iespēju jau laicīgi.Laboratorisko izmeklējumu programma “Sievietes veselība” Pilna asins aina ar leikocitāro formulu – raksturo vispārējo organisma stāvokli. Eritrocītu grimšanas ātrums – iekaisuma procesu diagnosticēšana un monitorēšana.Pasaules Diabēta dienas pasākums Rīgā – “vienas pieturas aģentūra” cukura diabēta pacientiem un cilvēkiem ar diabēta riska faktoriem Pasaules diabēta dienas pasākumā cukura diabēta pacienti un cilvēki ar cukura diabēta riska faktoriem pirmo reizi šī pasākuma 23 gadu vēsturē varēs ne tikai veikt nozīmīgas veselības pārbaudes, bet arī konsultēties ar rekordlielu.
-> Cukura diabēta lejupielāde
5.11.2015 14.novembrī pēc Pasaules Veselības organizācijas (PVO) iniciatīvas visā pasaulē tiek atzīmēta Diabēta diena. Galvenie Pasaules Diabēta dienas mērķi ir panākt, lai katrs zinātu .Rīgas domes Labklājības departaments Pasaules Diabēta Dienas ietvaros - 14.novembrī un visu nākamo nedēļu aicina pilsētas iedzīvotājus noteikt un izvērtēt savus individuālos cukura diabēta riska faktorus kādā no piecām Rīgas domes Labklājības departamenta līdzfinansētajām Latvijas Sarkanā Krusta Veselības istabām.Veselība. 14.novembris - Diabēta diena 14.11.2016. Šodien visā pasaulē atzīmē Diabēta dienu, pievēršot pastiprinātu uzmanību redzes problēmām, kas saistītas ar šo diagnozi, informē Divi gani – sabiedriskās attiecības pārstāve Sigita Āboltiņa. šogad Pasaules Diabēta dienas moto ir “Diabēts un acis”.Nov 14, 2018 "Slimojot ar diabētu, katru dienu ir jāpievērš uzmanība savai veselībai un pastāvīgi jāveic cukura .Lai gan Diabēta diena visā pasaulē tiek atzīmēta 14.novembrī, Latvijā Diabēta dienas aktivitātes norisināsies sākot ar oktobra beigām un turpināsies līdz pat decembrim. Diabēta dienas aktivitātes norisināsies arī Alūksnē, bet pagaidām nav zināmas konkrētākas aktivitātes un norises laiks.2008.gada.Pasaules Diabēta diena ir pasaules mē­roga globāla kampaņa sabiedrības infor­mēšanai par cukura diabēta pirmajām pazīmēm, riska faktoriem, kompli­kācijām un ārstēšanas iespējām. Pasaules Diabēta dienu pasludināja Starptautiskā Diabēta Federācija (International Dia­betes Federation) 1991. gadā. To atzīmē.Pasaules Diabēta diena ir pasaules mēroga globāla kampaņa sabiedrības informēšanai par cukura diabēta pazīmēm, riska faktoriem, komplikācijām un ārstēšanas iespējām, ko koordinē Starptautiskā Diabēta Federācija (International Diabetes Fe deration).To atzīmē 14. novembrī - viena no insulīna atklājēju - Frederika Banginga - dzimšanas dienā.veselība Ieteicams nodot; Pilna asins aina: 7 dienas pirms paredzamā nākamā cikla sākuma (~21. glikozes līmenis norāda uz glikozes vielmaiņas traucējumiem un ir viens no svarīgākajiem rādītājiem cukura diabēta diagnostikā. Kopējais holesterīns ABl - augsta blīvuma hol. ZBL - zema blīvuma.Piedāvājumi diabēta slimniekiem izstrādāti kopā ar farmaceitiem un endokrinologiem. Mūsu biedriem, kas nedzīvo Rīgā, ir iespējā aizpildīt anketu un saņemt VESELĪBA + karti, aptiekā, pēc jūsu izvēlēs, bet iepriekš par to paziņot mums, lai mēs varētu sarunāt konkrēto farmaceitu, pie kā jums griezties.
-> Vai ir iespējama diabēta sēklas un rieksti
Galvenais diabēta slimnieku nāves cēlonis ir insults. Tomēr arī cukura diabēta gadījumā var samazināt insulta risku – ir jāpanāk kompensēts cukura diabēts – kontrolēts glikozes līmenis asinīs, normalizēts asinsspiediens, kontrolēta lipidēmija un mikroalbuminūrija."Pasaules Diabēta dienas - 2018 tēma ir “Diabēts un ģimene”. Cukura diabēts ir kā nelūgts viesis, kas ierodas mājās uz palikšanu. Tas neizbēgami ietekmē ikvienu ģimenes locekli. Ikdienas dzīve vairs nebūs tāda kā agrāk, jo diabēts ietekmē savstarpējās attiecības, finansiālo stāvokli un arī sociālos kontaktus.14.novembri Pasaules Veselības organizācija (PVO) ir noteikusi kā Diabēta dienu, šogad izceļot tēmu “Diabēts un sievietes – tiesības uz veselību”, ar mērķi aktualizēt sabiedrībā jautājumus par glikozes vielmaiņas un insulīna darbības traucējumiem sievietēm, aicināt savlaicīgi diagnosticēt diabētu.14.novembri Pasaules Veselības organizācija (PVO) ir noteikusi kā Diabēta dienu, šogad izceļot tēmu “Diabēts un sievietes – tiesības uz veselību”, ar mērķi aktualizēt sabiedrībā jautājumus par glikozes vielmaiņas un insulīna darbības traucējumiem sievietēm, aicināt savlaicīgi diagnosticēt diabētu un uzsākt ārstēšanu.Pateicīgas dienas gremošanas sistēmas ārstēšanai un profilaktiskai tās darbības uzlabošanai. 24. un 25.augustā Mēness atradīsies Ūdensvīrā. Jāskatās, kur kāju liek. Biežas sadzīviskas traumas, kāju, ceļgalu, potīšau saistumi var būt par neatņemamu ikdienas sastāvdaļu. Veselība un Apelsīns. vesels.lv neuzņemas.To atzīmē 14. novembrī – viena no insulīna atklājējiem Frederika Ban­tinga dzim­šanas dienā. Latvijā Pa­saules Dia­bēta dienas pasā­ku­mus sāka rīkot Lat­vijas Diabēta asociācija 1993. gadā – tūlīt pēc tās dibinā­šanas.Latvijas Diabēta asociācija 2008.gada 1.novembrī no 10.00 līdz 14.00 Rīgas Kongresu namā rīkoja plašāko Pasaules Diabēta dienas pasākumu Latvijā. Pasākuma apmeklētājiem bija iespēja bez maksas noteikt glikozes un holesterīna līmeni asinīs, asinsspiedienu, kaulu blīvumu, ķermeņa svaru, tauku daudzumu ķermenī, saņemt ārstu, psihologa un sociālā darbinieka.Parasti šiem pacientiem ir arī paaugstināts asinsspiediens un izmainīts lipīdu, īpaši triglicerīdu, līmenis asinīs. Otrā tipa cukura diabēts ir saistīts ar 2–4 reizes augstāku kardiovaskulāro slimību risku, un, kā rāda statistikas dati, vairāk nekā puse cukura diabēta pacientu mirst no sirds un asinsvadu slimībām.Svētku laikā nevar iztikt bez svaigi ceptu pīrāgu smaržas un bagātīgi klātiem galdiem. Taču reizēm, it īpaši ilgajā brīvdienu maratonā, sanāk aizmirst par veselīgu uzturu, kas ir īpaši svarīgs tieši cilvēkiem ar cukura diabētu. Tāpēc uztura speciāliste Liene Sondore un Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas diabēta aprūpes māsa Jana Jaņeviča.
-> Kūkas 1. tipa diabēta slimniekiem
Pasaules Diabēta dienas - 2018 tēma ir “Diabēts un ģimene”. Cukura diabēts ir kā nelūgts viesis, kas ierodas mājās uz palikšanu. Tas neizbēgami ietekmē ikvienu ģimenes locekli. Ikdienas dzīve vairs nebūs tāda kā agrāk, jo diabēts ietekmē savstarpējās attiecības, finansiālo stāvokli un arī sociālos kontaktus.Gan ikdienā, gan svētku laikā ģimenes locekļi var palīdzēt cukura diabēta pacientam ar reālu veselīga uztura atbalstu, tas ir, visiem ģimenes locekļiem ir jācenšas ievērot veselīga uztura ieteikumus, jo tie ir domāti ne tikai tiem, kam ir cukura diabēts, bet arī jebkuram citam cilvēkam.Nepieciešamo pārtikas daudzumu katrai personai, ieskaitot diabēta slimnieku, nosaka tā siltumenerģijas daudzums, ko viņš patērē dienas laikā. Dienas kaloriju satura aprēķins pārtikas produktos tiek veidots individuāli katram pacientam, atkarībā no ideālās ķermeņa masas (augstums.Šodien visā pasaulē atzīmē Diabēta dienu, pievēršot pastiprinātu uzmanību redzes problēmām, kas saistītas ar šo diagnozi. Jā, paaugstināts cukura līmenis asinīs pavisam tieši ietekmē arī asinsvadu veselību, tostarp smalkos kapilārus acs tīklenē. Un īpaši, ja diabēta pacientam ilgstoši vairāku.Par godu pasaules diabēta dienai, kas būs 14. novembrī, Smiltenē nākamā mēneša sākumā tiks rīkots informatīvs pasākums. Tā ietvaros cilvēki bez maksas varēs noteikt cukura līmeni asinīs. SIA "Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīca" poliklīnikas zālē diabētu diena notiks 3. novembrī pulksten 10.00.GUNTA FREIMANE Psiholoģijas maģistre «Diabēts un Veselība» atbildīgā redaktore Latvijas Diabēta asociācijas valdes priekšsēdētāja. Latvija 2015. gada Pasaules Diabēta dienas tēmas.Pirmo reizi šī diena tika atzīmēta 1991. gadā, kad Starptautiskā Diabēta federācija (SDF) un Pasaules Veselības organizācija (PVO) nolēma pievērst sabiedrības uzmanību strauji pieaugošajai saslimstībai ar cukura diabētu. Kopš tā laika Pasaules Diabēta dienas aktivitāšu popularitāte pieaug katru gadu, arī Latvijā.Latvijā pašlaik ir vairāk nekā 84 000 reģistrētu diabēta pacientu, taču statistika liecina – viens no diviem pieaugušajiem pacientiem nemaz nezina, ka viņam ir diabēts, tāpēc aicinām ikvienu regulāri pārbaudīt savu veselību un noskaidrot savus diabēta riskus, Neatkarīgajai saka Latvijas Diabēta federācijas vadītāja endokrinoloģe Indra Štelmane.Žurnāla "Diabēts un Veselība" numurs nonācis jūsu rokās ar cukura diabēta pacientiem tik pazīstamo zilo apli un Pasaules Diabēta dienas devīzi "Redzeslokā – cukura diabēts" uz vāka.




Diabēta dienas veselība:

Rating: 868 / 316

Overall: 738 Rates