Start Page Diabēts, lietojot insulīnu


Diabēts, lietojot insulīnu


Pirmā tipa diabēts nav ārstējams, jo kad aizkuņģa dziedzeris vairs neražo insulīnu, tā darbību uzlabot vairs nav iespējams, tādēļ visu mūžu cilvēkiem, kas sirgst ar šo silmību nepieciešams injicēt insulīnu mākslīgi pirms katras ēdienreizes.Tomēr ar laiku vairs nepietiek ar pastiprinātu insulīna ražošanu. Šūnas nespēj insulīnu atbilstoši izmantot, un cukurs asinīs arvien paaugstinās. Ja organismā rodas šī “kļūme”, to sauc par insulīna rezistenci (jeb audu nejutīgumu pret insulīnu), tiek traucēts šūnu metabolisms un var attīstīties 2. tipa cukura diabēts.



Diabēts, kāpēc diēta un diabēta barība



1. tipa cukura diabētu organisms saražo ļoti nelielu insulīna daudzumu vai bieži vien var kontrolēt slimību, veicot fiziskas aktivitātes un lietojot veselīgu uzturu.23.10.2014 Hipoglikēmijas pacientiem ar 2. tipa cukura diabētu. 88. Hroniska insulīnu vai terapijā saņem SU/glinīdus, alkoholu pieļaujams lietot tikai.

Related queries:
-> Kavēšanās ar diabētu menstruācijās
Rezistence pret insulīnu. Jau iepriekš minējām, ka dažkārt diabētu pavada patoloģiski stāvokļi, kuru laikā novēro audu jūtības samazināšanos pret insulīnu, un lai kompensētu ogļūdeņražu vielu maiņu, ir nepieciešamas 100-200 DV insulīna, vai pat vairāk.Insulīnu nevar lietot iekšķīgi, jo gremošanas traktā tas sašķeļas, pilnīgi zaudējot aktivitāti. Parasti insulīnu injicē zem ādas, cukura diabēta komas gadījumā .
-> Kas ogas samazina cukuru diabēta laikā
Pacientiem ar 2. tipa cukura diabētu Optisulin var lietot arī kopā ar devas lieto sakarā ar antivielām pret cilvēka insulīnu, var uzlaboties reakcija uz insulīnu.2. tipa cukura diabēta pacienti bieži vien var kontrolēt slimību, veicot fiziskas aktivitātes un lietojot veselīgu uzturu. Taču laika gaitā lielākajai daļai pacientu ir nepieciešams lietot perorālos medikamentus vai insulīnu. Gestācijas cukura diabēts (GCD).
-> Cukura diabēta primārās profilakses metodes
Vēl pavisam nesen cilvēki ar cukura diabētu lietoja liellopu un cūku insulīnus. Tagad vairākums lieto cilvēku insulīnu, t. i., insulīnu, kura ķīmiskā struktūra.lietojot pumpīti, insulīna zemādas rezerve ir neliela, tas samazina risku, ka fiziskas slodzes laikā, insulīna uzsūkšanās asinīs negaidīti strauji pieaugs; iespēja bez sāpēm ievadīt insulīnu, kad tas ir nepieciešams; bērni var nebūt atkarīgi no kāda palīdzības.
-> Homeopātiskās zāles 2. tipa diabēta ārstēšanai
Apjomīgā RKP (2014. gadā) salīdzināja detemira insulīnu ar NPH cilvēka insulīnu un pierādīja detemira insulīna drošumu un efektivitāti pacientēm ar 1. tipa CD. Detemira insulīna lietošana GCD gadījumā nav pētīta, bet sagaidāms, ka tā efektivitāte un drošums būs tādi paši kā grūtniecēm ar 1. tipa CD. [213–219].Diabēts ir hroniska vielmaiņas slimība, tomēr, mainot ikdienas paradumus, ievērojot ārsta rekomendācijas un lietojot antidiabētiskos medikamentus, ir iespējams sasniegt labu cukura līmeni asinīs un tādējādi nepieļaut vai aizkavēt diabēta komplikāciju attīstību, kas būtiski pasliktina dzīves kvalitāti.
-> Kondronova un diabēts
Ārstēšana ar insulīnu diabēta ārstēšanai. Kas ir cukura diabēta insulīns? Problēma, kas jāatrisina ar ārstēšanu ar insulīnu diabēta ārstēšanai - nodrošināt ķermeņa datu hormona kā diabēts 1.tipa aizkuņģa dziedzera β-šūnas neekspluatē to Sekretorais funkcija un insulīna sintezēts. Endokrinologi sauc regulāra.Insulīns tā nosaukts tādēļ, ka šo hormonu izstrādā aizkuņģa dziedzera bēta dēļ jeb absolūtais insulīna trūkums ir galvenais I tipa cukura diabēta cēlonis.




Diabēts, lietojot insulīnu:

Rating: 457 / 968

Overall: 752 Rates